Comanda
telefonica

Vreti sa comandati
prin telefon?


Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12

(luni - vineri, intre 08:30-17:00)

Cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei! Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Va oferim un ghid complet despre acordarea si tratamentul fiscal al diurnei si al indemnizatiei de mobilitate, in Romania si in strainatate! Iata cum evitati erori costisitoare!


Stimate angajator,

Absolut orice firma se confrunta la un moment dat cu situatia in care trebuie sa trimita angajati in deplasare si sa le plateasca acestora indemnizatii, cum ar fi  diurna sau indemnizatia de mobilitate! Asigurati-va ca procedati corect, ca deduceti legal tot ce se poate deduce si ca sunteti intotdeauna in regula in cazul unui control.

Atentie, contextul actual este unul sensibil, dat fiind ca au aparut modificari importante. Trei acte normative au modificat regulile de acordare si inregistrare a diurnei:

1) OG 16/2022 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative si alte masuri financiar-fiscale.

2) Ordinul 1.235/2023 pentru actualizarea cuantumului indemnizatiei de delegare/detasare si a cuantumului alocatiei de cazare prevazute in anexa la HG nr. 714/2018 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii in interesul serviciului.

3) Ordinul 165/2023 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a ''Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate''.


Dar, ca de obicei, va oferim un sprijin eficient: lucrarea Totul despre Diurna. Legislatie actualizata la zi. Cazuri practice explicate! Este o lucrare care va ajuta sa stapaniti la perfectie modul in care trebuie intelese si aplicate prevederile legislative referitoare la diurna, prin exemple de calcul, studii de caz si comentarii profesioniste!

De exemplu, stiati ca…

1) ... un salariat mobil nu are dreptul la diurna daca se deplaseaza la locurile de munca inscrise in contractul individual de munca?


2) ... un salariat aflat in delegatie nu poate primi tichete de masa in loc de diurna?


3) ... un salariat care este delegat in localitatea de domiciliu nu poate primi diurna neimpozabila?


4) ... indemnizatia de mobilitate neimpozabila poate fi acordata cu respectarea anumitor conditii foarte stricte?


5) ... diurna se inregistreaza in declaratia 112 in functie de tipul de deplasare?

Aflati numeroase asemenea informatii si explicatii detaliate din lucrarea pe care v-o punem la dispozitie - Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate. Este o lucrare vitala pentru orice angajator, deoarece nu lasa nicio intrebare despre diurna fara raspuns.


Informatii esentiale furnizate de ghidul
„Totul despre diurna. Legislatie actualizata la zi. Cazuri practice explicate”:


1. Ce acte normative reglementeaza diurna?
2. Ce este diurna?
3. Cand acordam diurna salariatilor?
4. Diurna sau indemnizatie de mobilitate?
5. Tratamentul fiscal al diurnei
6. Delegarea/detasarea salariatilor dintr-o localitate in alta in Romania
7. Detasarea salariatilor din alte state membre UE in Romania
8. Detasarea salariatilor din Romania in alte state membre UE
9. Detasarea salariatilor din state NON UE in Romania
10. Institutii cu rol relevant in domeniul detasarii salariatilor
11. Documente justificative necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
12. Cazul salariatului temporar
13. Cazul conducatorului auto
14. Studii de caz
15. 10 erori grave pe care angajatorul trebuie sa le evite cand dispune deplasarea salariatilor


Atentie!
Regimul de acordare a diurnei si tratamentul fiscal al acesteia ridica extrem de multe probleme, dovada numarul mare de intrebari sosite pe adresa Rentrop & Straton.

Prezentam mai jos cateva dintre ele, cu mentiunea ca solutiile lor sunt formulate cu profesionalism pe stick-ul „Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate”.Probleme practice care apar la acordarea diurnei!

Intrebare:
De la ce limita minima trebuie sa porneasca negocierea diurnei?

Intrebare:
Conducatorii auto care efectueaza operatiuni de transport international au dreptul la diurna?

Intrebare:
O PFA poate deduce cheltuieli cu diurna?

Intrebare:
Daca un angajator din Romania detaseaza un salariat in Germania si obtine documentul portabil A1 trebuie sa plateasca sau nu contributii salariale in Romania pentru sumele platite ca diurna salariatului detasat? Si care este baza legala pentru aceasta situatie?

Intrebare:
Diurna platita in valuta angajatilor care se deplaseaza in delegatii in afara Romaniei intra sub jurisdictia Legii nr. 70/2015? Care sunt limitele platilor in valuta catre propriii angajati in cazul deplasarilor in strainatate?

Intrebare:
Poprirea veniturilor salariale se aplica si asupra diurnei?

Intrebare:
Avem salariati care au fost in delegatie si care au primit diurna de deplasare. Societatea la care s-au cazat nu ofera decat cazare cu mic dejun. Trebuie sa consideram contravaloarea micului dejun ca avantaj in natura? Ce contributii se retin?

Intrebare:
In situatia in care aria de mobilitate se exprima clar in CIM a fi restransa la un anumit judet, pentru deplasarile in afara acestei arii de mobilitate putem plati angajatilor nostri diurna de deplasare?

Intrebare:
Poate un angajat cu norma de lucru 1 h/zi, care se deplaseaza in Belgia in interes de serviciu, sa beneficieze de decontarea cheltuielilor cu diurna, cazare, transport sau alte cheltuieli neprevazute?

Intrebare:
Se platesc orele suplimentare si orele de noapte in cazul angajatilor aflati in delegare? Sau diurna le acopera pe acestea?

Intrebare:
O firma X fuzioneaza cu firma Y, absorbind-o. Firma Y trebuie sa respecte diurna stabilita in contractele individuale de munca ale salariatilor firmei absorbite?

Intrebare:
Ce documente trebuie completate de catre agentii de vanzari la care se aplica clauza de mobilitate, pentru a putea deconta si deduce cheltuielile de cazare si transport?

Intrebare:
Am acordat administratorului diurna pe durata deplasarii. Este corect? Ce taxe datoram?

Raspunsurile complete si excelent argumentate le gasiti in lucrare.


De retinut!
1) Fiecare subiect abordat in ghid este comentat si exemplificat prin studii de caz care asigura claritate maxima in intelegerea informatiilor.
2) Explicatiile contin trimiteri la legislatia in vigoare si ofera astfel siguranta utilizarii unui material in conformitate cu ultimele modificari.
3) Informatia actualizata va permite sa va desfasurati rapid si corect activitatea zilnica.


Comandati chiar acum!

Titlu: „Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate”
Continut: legislatie completa in domeniu, comentarii, exemple de calcul, studii de caz
Format: stick
Pret: 160 lei + 5% TVA
Mod de comanda: prin intermediul formularului de mai jos
Livrare: prin curier, la sediul dvs.


Procedati intotdeauna corect cu ajutorul ghidului practic „Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate”! Este un produs de care aveti neaparata nevoie in contextul in care - nu-i asa? - va confruntati frecvent cu deplasari, delegari, detasari.

- OFERTA SPECIALA -
REDUCERE 20% + TRANSPORT GRATUIT!

Achizitionati „Pachetul Specialistului in HR” - instrumente practice in HR format din
2 lucrari de exceptie marca Rentrop & Straton:


Totul despre diurna. Legislatie actualizata la zi. Cazuri practice explicate
Detasarea transnationala a salariatilor
produs
produs

Achizitionati-le astazi la pachet, cu 20% REDUCERE!
Pret pachet: 256 lei + TVA (268.8 lei)


Cu stima,Maria Ungureanu
Manager produs
Divizia Legislatia Muncii
Rentrop & Straton

GARANTIE 100%
Nu este nicio problema daca va razganditi asupra achizitiei dvs.!
Primiti toti banii inapoi!

Garantie 100%

Aveti la dispozitie o perioada de 30 de zile in care puteti solicita oricand restituirea sumei achitate.

In cazul in care ati achizitionat un produs fizic, va rugam sa il expediati pe adresa Rentrop & Straton, Bd. Basarabia nr. 256, Incinta Faur, sector 3, Bucuresti. Avem doar rugamintea sa suportati taxa de transport. In cazul unui serviciu sau produs online, e suficient sa ne comunicati intentia dvs. de a apela la garantie, prin e-mail (rs@rs.ro) sau telefonic (021-209.45.45). Banii va vor fi restituiti cu promptitudine fie direct in cont, fie prin mandat postal.

Produsele in format stick/CD functioneaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10. Cerintele hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. In cazul produselor de tip abonament, pentru a vizualiza informatia actualizata la zi este necesara o conexiune la internet in timpul utilizarii.

Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna iulie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.

Bifati produsele dorite:


Ghid privind acordarea diurnei

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Online, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSonline.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.